Sohbet Girişi

Farkı Sürüm İle Bağlan

Sohbet Odaları

Sohbet odaları, sohbet sitelerinin içinde bulunan her bir kanala verilen isimdir. Bu odalar genellikle konularını şehir ve hobilerden alırlar. Örnek verilecek olursa; yazmak, okuma ve resim çizmek gibi oda isimleri bulunabilmektedir. Kullanıcılar sohbet sitelerine giriş yaparak, kendisine uygun bir oda seçer ve o odanın içerisinde grup halinde ya da 2 kişi olarak sohbet edip arkadaşlık kurarlar. Bu sohbet konularını da oda isimleri belirler.

Diyarbakır Sohbet Odaları

Diyarbakır Sohbet Odaları

Diyarbakır Sohbet Odaları adlı makalemde siz değerli kullanıcılarımıza Diyarbakır ilimiz için özel olarak kurulmuş Sohbet Odaları ve ilimiz hakkında bilgiler vereceğim.

Sohbet Odaları içerisinde binlerce Diyarbakırlı bay ve bayan kullanıcılar Sohbet Chat yapıyor kendilerine arkadaş arıyor. Üstelik Diyarbakır Sohbet Odaları içerisinde sadece Diyarbakırlı kullanıcılar da değil. Türkiye’nin 81 ilinden bay ve bayan kullanıcılar Sohbet Chat yapıyor, kendilerine Diyarbakırlı arkadaş arıyor. Türkiye’nin 81 ilinden kullanıcılar Diyarbakır Sohbet Odaları içerisinde olsa dahi. Farklı illerden olup da kendilerine Diyarbakırlı arkadaş arayışında olan kullanıcı yoğunluğumuz ise Diyarbakır ilimize sınır ve yakın illerden olmaktadır.

Diyarbakır Hakkında

Etimolojisi

Diyarbakır şehri farklı dönemlerde farklı isimlerle anılmıştır. MÖ 200’de Amidi Asur hükümdarı Adad-Nirari’ye ait bir kılıç kabzasında şehrin adı “Amid” ya da “Amidi” olarak geçmektedir. Roma ve Bizans kaynaklarında şehrin adı “Amid, O’mid, Emit, Amide” şeklinde adlandırıldığı görülmektedir. 11. yüzyılda yöreye gelen Türkmenler şehirdeki yapılarda kullanılan siyah renkli taşlardan dolayı şehre “Kara Amid” demişlerdir.

Müslüman Arapların egemenliği sırasında buraya yerleşen “Bekr” (بکر) kabilesinden dolayı “Diyâru Bekr” (ديار بكر (Bekr kabilesinin yurdu) olarak kayıtlara geçmiştir. “Diyaru Bekr” daha sonraları “Diyarbekir”; Osmanlı’nın son yıllarına kadar daha çok bir bölge adı olarak kullanılmıştır. Ancak merkez için kullanılan Amid isminin kullanımının özellikle Diyar-ı Bekr’in (Diyarbekir) 1867 yılında vilayet oluşu sonrası yavaş yavaş terk edildiği, bütün bölgeyi nitelemesinin yanında merkez sancak için de Diyarbekir (Diyar-ı Bekr) adının kullanıldığı görülmektedir.

Diyarbekir’in “Diyarbakır” oluşuna dair çalışmalar, Türk Dili dergisinin Haziran 1938 nüshasında özetlenmiştir. 17 Kasım 1937 tarihinde Atatürk’ün trenle Diyarbekir’den Elâzığ’a geçtiği gece yapılan bir dil tartışmasının ardından Türk Dil Kurumuna gönderilen bir telgrafla başladı. Yapılan çalışmaları sonucu şehrin adı Diyarbakır olarak değiştirildi. Türk Dil Kurumu Genel Sekreteri İbrahim Necmi Dilmen”e gönderilen telgraf şöyledir.

« Diyarbekir şehrinin isminin etimolojisine dair etüt var mıdır? Esasta bu şehrin ismi ‘Bakır memleketi’ manasına olan ‘Diyarbakır’ olması gerektir ve artık bu isimle tanınacaktır. Dil Kurumu’nun bu hususta Tarih Kurumu ile iş birliği yaparak, historik ve lengüistik tetkikatta bulunması emrediliyor. Balıkesir saylavı İsmail Hakkı’nın da mesai birliğine davet edilmesi faydalı olacaktır. Tetkikatın titizlikle yapılmasını ve mümkün ise neticelerin takiben bildirilmesini saygılarımla dilerim. »

Diyarbakır Sohbet Odaları

Diyarbakır Sohbet Odaları

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?